Valkosuklaa Valrhona Blogi

Valkosuklaa Valrhona Blogi

Valrhonan valkosuklaat alhaalta myötäpäivään (vaaleimmasta tummaan): Opalys, Ivoire, Waina sekä paahdetut Dulcey ja Orelys.

Valkosuklaa ei tunnu nauttivan aivan samanlaista arvostusta kuluttajien kesken kuin ammattilaisten parissa. Sinänsä ei ole ihme, koska joidenkin mielestä valkosuklaa ei edes ole suklaata, koska siinä ei ole kaakaomassaa. Toisaalta myös isompien valmistajien tarjonta kaupoissa on melko yksipuolista. Monet pitävät valkosuklaata liian makeana, onhan sokeri valkosuklaan yksi oleellisista raaka-aineista. Tavallisilla valkosuklailla sekä laadukkaammilla valkosuklailla on kuitenkin huomattava ero ei paitsi laadukkaampien raaka-aineiden suhteen niin myös makeuden suhteen. Esimerkiksi Valrhonalta löytyy kaksi paahdettua valkosuklaata, missä paahteisuus taittaa makeutta. Paahdettujen valkosuklaiden lisäksi Valrhonalta löytyy kolme valkosuklaata. Verrattaessa tavallisiin suklaisiin, joissa suklaa itsessään pysyy samanlaisena ja siihen lisätään eri raaka-aineita kuten popcornia tai keksiä, jotta saadaan erilainen suklaa niin Valrhonan suklaissa itse suklaa on erilainen. Tämä on yksi syy, miksi arvostamme Valrhonan suklaita.

Ei sillä, etteikö meilläkin syötäisi muutakin suklaata, mutta Valrhonan suklaat ovat mielenkiintoisia makupaleteiltaan. Raaka-aineiden laatu näkyy ja maistuu. Ei ole sattumaa, että Valrhonan suklaat ovat ammattilaisten suosiossa. Jos on sattunut katsomaan tarkkaan MasterChef Australiaa niin on voinut huomata, että kilpailijat käyttävät eri suklaata eli Valrhonaa, kun noudattavat ammattilaisten reseptejä. Suomen MasterChef sekä Junior MasterChef kilpailijat käyttävät myös Valrhonan suklaita sekä lukuisat huippuravintolat. Tämän vuoden Taste of Helsingissä oli jopa kuusi vai seitsemän jälkiruokaa, missä oli valkosuklaata. Sen perusteella voisi sanoa valkosuklaan olevan trendikästä. Osalle kuluttajista Valrhonan merkki on kuitenkin tuntematon ja osa taas tiedustelee, mistä sitä saisi. Suomessa tarjonta kuluttajille on vähäistä ja vähentyi huomattavasti, kun Kämp Galleriassa ollut Valrhona shop lopetti toimintansa. Valrhona on luonnollisesti tarkka sen suhteen, missä haluaa tuotteitaan myytävän ja siksi tavallisista kaupoista on ollut vaikeampi löytää heidän suklaitaan. Me halusimme parantaa kuluttajien saatavuutta, joten Kortteli Deliltä löytyy laaja valikoima Valrhonan suklaita.

Valrhona ei pelkästään panosta suklaisiinsa, vaan myös kehittää uusia suklaita. Valrhonan erikoisuus paahdettu valkosuklaa, mitä Valrhona nimittää Blondi suklaaksi, sen kauniin kullan ruskean sävyn vuoksi, syntyi vahingossa. Valrhonan kokki unohti Ivoire valkosuklaan kattilaan ja monen tunnin lopputuloksena syntyi paahdetun leivän ja karamellisoituneen maidon makua muistuttava suklaa. Saman makuisen suklaan kehittäminen kesti kuitenkin 8 vuotta ja se nimettiin Dulceyksi. Valrhonan toisen paahdetun valkosuklaan Orelyksen kehitys vei puolestaan neljä vuotta ja sen maussa on lakritsaa, mikä on saatu muscovadosokeria käyttämällä. Valrhonan valkosuklaat eroavat myös toisistaan. Lähes valkoinen Opalys on väriltään vaalein ja maussa raikasta maitoa sekä vaniljaa. Ivoire ja Waina ovat kermaisemman värisiä ja täyteläisempiä. Ivoiren maussa on lämmitettyä maitoa ja vaniljaa. Waina on puolestaan reilun kaupan luomu valkosuklaa, missä on käytetty ruokosokeria. Wainan mausta löytyy kermaisuutta sekä bourbon vaniljaa.

Omat suosikkini ovat Opalys, Waina sekä Dulcey. Menetin sydämeni lopullisesti Valrhonalle maistettuani Dulceyta. Suklaan maku on täydellinen niille, jotka rakastavat suklaan, karamellin ja suolan yhdistelmää, olematta kuitenkaan ns. ällö makea. Täydellinen pari kahvitteluun. Valrhonan valkosuklaat sopivat loistavasti leivontaan ja jälkiruokiin, mutta myös sellaisenaan syötäviksi.

Kommentit

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi kommentin.