Pizzapohja kuin pizzeriassa

Pizzapohja kuin pizzeriassa

PIZZATAIKINA OHJE (Yön yli kohotus jääkaapissa)



Resepti:

500g 00-jauho (De Cecco)

3,5dl vesi (huoneenlämpöinen)

15g tuorehiiva

10g merisuola

10g oliiviöljy (De Cecco)

 



Valmistus:

Ota pieni määrä vedestä (1-2rkl) ja liota suola siihen. Liota hiiva veteen sekoittaen. Lisää jauhot parissa osassa nesteeseen ja aloita vaivaaminen (käsin tai yleiskoneella) n.10min . Lisää oliiviöljy ja suola-vesi. Jatka kunnes ainekset ovat imeytyy taikinaan kunnolla ja taikina on kimmoisa, mutta samalla todella pehmeä. Sulje taikinakulho kunnolla kelmulla ja laita jääkaappiin 24 tunniksi vetäytymään.

Ota taikina huoneen lämpöön pari tuntia ennen leipomista. Jaa taikina kahteen osaan ja muotoile kevyesti pallomaiseksi. Muotoile käsin, jotta ilmakuplat säilyvät taikinassa. Lisää täytteet ja paista 250´c 7-12min koosta riippuen.


Lue lisää ohjeesta blogissa: Korttelissa




Kommentit

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi kommentin.